evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Halibut muśnięty lubczykiem w towarzystwie sałatki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Uwielbiam ryby,a w szczególności halibuta. Staram się przyrządzać je na obiad dosyć często. Halibut muśniety lubczykiem smakuje rewelacyjnie Polecam :-)

Halibut muśnięty lubczykiem w towarzystwie sałatki

Składniki:

Halibut muśnięty lubczykiem w towarzystwie sałatki

 

 

Sposób przygotowania:

Halibut muśnięty lubczykiem w towarzystwie sałatki
Sałatę wrzucamy do misy,dodajemy pokrojoną w piórka cebulę,pokrojonego na mniejsze części pomidora i paprykę.Całość kropimy olejem,oprószamy solą,pieprzem i mieszamy/odstawiamy. Porcje ryb rozmrażamy,opłukujemy pod bieżącą wodą a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Kropimy sokiem z cytryny.Oprószamy świeżo mielonym pieprzem i solą. Układamy na blaszce/naczyniu wysmarowanym olejem.Po wierzchu posypujemy posiekanym lubczykiem,przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180*C przez 25 minut i gotowe. Na talerze układamy po porcji sałaty na wierzch halibuta i podajemy . . . .

Tagi:

sałata