Sposób przygotowania:
Halibut z owocami
Rybę umyć i osuszyć ( jeśli był mrożony to rozmrozić ) . Zrobić marynatę z 3 łyżek oleju , konfitury , soku z cytryny , szczypty pieprzu i przyprawy Piri-Piri . Zalać rybę i zostawić na godzinę . Namoczyć rodzynki , a potem dobrze odcedzić .Pomarańczę obrać ze skórki . Wyciąć cząstki tak by nie było na nich białych osłonek. Winogrona przeciąć na pół . Rybę wyjąć z marynaty i dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami .Oprószyć mąką . Na patelni rozgrzać olej . Smażyć na rumiano steki z obu stron . Zdjąć rybę z patelni. Olej zlać. Włożyć masło. Wrzucić na nie cząstki pomarańczy , winogrona i rodzynki . Smażyć kilka minut. Dołożyć rybę . Lekko posolić i skropić odrobiną soku z cytryny do smaku. Posypać grubo zmielonym pieprzem .
cherry
Babciagramolka
Nie patrzeć tylko robić . A tak na prawdę to jak już poeksperymentowałam z różnymi sposobami marynowania to robię z tego co mam w domu - dziś padło na końcówkę winogron ( było za mało to dodałam rodzynek ) i pomarańczę ( dla tego do marynaty poszła konfitura z gorzkich pomarańczy ) .Wyszedł ten halibut pyszny . Halibut to tłusta rybka i cytrusy i owoce mu służą .