Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Halibut ze szparagami :

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Macerowany w soku z cytryny , smażony na maśle- obłożony delikatnymi szparagami ( młode ze słoiczka ) .

Halibut ze szparagami : Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Halibut ze szparagami :

 

 

Sposób przygotowania:

Halibut ze szparagami :
Filety halibuta ułożyć w pojemniczki i zalać sokiem z cytryny , posypać pieprzem cytrynowym i połową pieprzu kolorowego .Zostawić na minimum 1 godzinę . Wyjąć i osuszyć . Posolić i posypać pozostałym pieprzem . Oprószyć mąką . Na patelni rozgrzać masło i smażyć na nim na rumiano z obu stron halibuta .Zsunąć halibuta na bok . Szparagi odsączyć i położyć na patelnie obok ryby . Delikatnie podgrzać Podawać z ziemniakami puree lub z wody obkładając porcje ryby szparagami.
Halibut ze szparagami :
Etap 1
Halibut ze szparagami :
Etap 2