Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1358]

Domowe hamburgery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Niema jak domowe mega hamburgery

Domowe hamburgery Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Domowe hamburgery

 

  • pomidor -4 plastry
  • ketchup-4 łyżki
  • olej -5 łyżek
  • oliwa -2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • bułki do hamburgerów -4 szt
  • wołowina b/k -450 g
  • ser żółty -4 plastry
  • liście sałaty -4 szt

Sposób przygotowania:

Domowe hamburgery
Wołowinę pokroić na kawałki.
Cebulę obrać.
Mięso razem z cebulą zemleć w maszynce do mielenia mięsa.
Do masy mięsnej dodać sól, pieprz i oliwę, dobrze wyrobić masę.
Z masy mięsnej formować 4 hamburgery, lekko spłaszczyć.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć hamburgery z obu stron na złoty kolor.
Bułki naciąć nożem, włożyć do kuchenki mikrofalowej, podgrzać. Do podgrzanych bułek włożyć po jednym hamburgerze, plastrze sera, podgrzać do rozpuszczenia się sera.
Na serze ułożyć plastry pomidorów i liście sałaty . Polać keczupem. Przykryć drugą połową bułki.
Domowe hamburgery
Hamburgery usmażone, wyłożone na bułki, nałożone plastry sera, podgrzane do rozpuszczenia się sera
Domowe hamburgery
Bułki do hamburgerów, podgrzane z hamburgerami, serem, polane ketchupem