Sposób przygotowania:
Domowe hamburgery
Wołowinę pokroić na kawałki.
Cebulę obrać.
Mięso razem z cebulą zemleć w maszynce do mielenia mięsa.
Do masy mięsnej dodać sól, pieprz i oliwę, dobrze wyrobić masę.
Z masy mięsnej formować 4 hamburgery, lekko spłaszczyć.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć hamburgery z obu stron na złoty kolor.
Bułki naciąć nożem, włożyć do kuchenki mikrofalowej, podgrzać. Do podgrzanych bułek włożyć po jednym hamburgerze, plastrze sera, podgrzać do rozpuszczenia się sera.
Na serze ułożyć plastry pomidorów i liście sałaty . Polać keczupem. Przykryć drugą połową bułki.
Cebulę obrać.
Mięso razem z cebulą zemleć w maszynce do mielenia mięsa.
Do masy mięsnej dodać sól, pieprz i oliwę, dobrze wyrobić masę.
Z masy mięsnej formować 4 hamburgery, lekko spłaszczyć.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć hamburgery z obu stron na złoty kolor.
Bułki naciąć nożem, włożyć do kuchenki mikrofalowej, podgrzać. Do podgrzanych bułek włożyć po jednym hamburgerze, plastrze sera, podgrzać do rozpuszczenia się sera.
Na serze ułożyć plastry pomidorów i liście sałaty . Polać keczupem. Przykryć drugą połową bułki.