Sposób przygotowania:
hamburger pacynka
Cebulę drobno kroimy i smażymy na maśle tak, aby była szklista. Kroimy ogórek w kostkę a oliwki w talarki. Wrzucamy do miski cebulę, ogórek, oliwki i mięso i wszystko razem mieszamy. Dodajemy musztardę, sól i pieprz. Formujemy 6 okrągłych kotletów i na mocno rozgrzanym oleju smażymy hamburgery z każdej strony po 3 min. Do masła dodajemy tarty ser i śmietanę i razem mieszamy. Bułki kroimy na pół, spody na chwile wkładamy do rozgrzanego piekarnika tak aby były lekko chrupiące. Kładziemy na nich po hamburgerze, mięso smarujemy sosem śmietanowym i przykrywamy drugą połową bułki. Wkładamy bułki do rozgrzanego do 150 stopni piekarnika i kiedy sos się rozpuści wyjmujemy. Podajemy z zieloną sałatą z sosem vinegrette.