eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1764]

Hamburger wołowy Eli z grilla

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mąż kupił hamburgery z mielonej wołowiny więc upiekłam je na grillu. Nie miałam bułek do hamburgerów ale podałam je z kajzerkami i też były pyszne.

Hamburger wołowy Eli z grilla

Składniki:

Hamburger wołowy Eli z grilla

mięso

  • 4 uformowane hamburgery wołowe

dodatki

  • 4 bułki kajzerki
  • 4 liście sałaty masłowej
  • 2 pomidory
  • 4 plastry sera żółtego
  • majonez
  • keczup
  • olej do posmarowania tacki i hamburgerów

Sposób przygotowania:

Hamburger wołowy Eli z grilla

grillowanie

Hamburger wołowy Eli z grilla
Na posmarowanej olejem tacce położyć posmarowane hamburgery.

Tackę do grillowania posmarować olejem. Hamburgery posmarować olejem i położyć na tacce.

Piec aż się zrumieni i odwrócić na drugą stronę. Na hamburgerach położyć plastry sera i grillować drugą stronę.

przygotowanie hamburgerów

Hamburger wołowy Eli z grilla
Podgrzane doły bułek posmarować majonezem.

Bułki rozkroić i podgrzać na grillu. Doły bułek posmarować majonezem.

przygotowanie hamburgerów cd

Hamburger wołowy Eli z grilla
Grillowane hamburgery z serem położyć na bułkach.

Na bułki położyć grillowane hamburgery z serem.

przygotowanie hamburgerów cd

Hamburger wołowy Eli z grilla
Opłukane i osuszone liście sałaty położyć na hamburgerach.

Na hamburgerach położyć opłukane i osuszone liście sałaty.

przygotowanie hamburgerów cd

Hamburger wołowy Eli z grilla
Pokrojone pomidory położyć na sałacie.

Pomidory opłukać i osuszyć. Na sałatę położyć pokrojone pomidory.

przygotowanie hamburgerów cd

Hamburger wołowy Eli z grilla
Całość posmarować keczupem.

Całość posmarować keczupem.

przygotowanie hamburgerów cd

Hamburger wołowy Eli z grilla
Hamburgery przykryć drugą częścią bułki.

Na wierzch położyć drugą część bułki. Smacznego!