Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Hamburgery domowej roboty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Hamburgery domowej roboty są lepsze niż kupne, każdy może dołożyć swoje ulubione dodatki

Hamburgery domowej roboty

Składniki:

Hamburgery domowej roboty

 

  • 1/2 kg mielone mięso wołowe,
  • 2 szt cebula,
  • 1 szt jajko,
  • 1 łyżeczka bazylia suszona
  • 1 łyżeczka oregano suszone,
  • 2 szt ogórki kiszone,
  • 2 łyżki musztarda,
  • 6 liści sałata,
  • do smaku majonez,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • 6 szt bułki kajzerki,
  • olej do smażenia,
  • do smaku ketchup

 

Sposób przygotowania:

Hamburgery domowej roboty
Mięso włożyć do miski, dodać jajka, drobno posiekaną 1 cebulę, bazylię, oregano, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować okrągłe kotlety, smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Bułki przekroić na pół, mocno podgrzać w mikrofali, włożyć liść sałaty, kotlet, posiekaną cebulę, plasterki ogórków, polać musztardą, majonezem i ketchupem.