Sposób przygotowania:
Hamburgery Moni:)
Do mięsa dodajemy sól, pieprz, chilli, paprykę słodką i zagniatamy. Teraz dzielimy na 6 kulek i z każdej formujemy krążki o rozmierza odrobinę większym od bułki.
Na duży talerz kładziemy folię spożywczą na nią 1 krążek mięsa, przekładamy folią spożywczą itd. Teraz odstawiamy do lodówki na jakieś 30-40 min.
Po tym czasie smażymy mięso na patelni aż lekko się przypiecze:).
Bułki kroimy na pół i obie połowy smarujemy majonezem, na to kładziemy kawałek mięska i wstawiamy na parę minut do piekarnika rozgrzanego do 140-150 st. C. Po tym czasie wyciągamy i kładziemy do środka plater sera i wkładamy na 2-3 minty. Po wyciągnięciu wkładamy do środka parę plastrów pomidora, cebule i sałatę.
Do tego Twój ulubiony sos:)
Smaczenego
Na duży talerz kładziemy folię spożywczą na nią 1 krążek mięsa, przekładamy folią spożywczą itd. Teraz odstawiamy do lodówki na jakieś 30-40 min.
Po tym czasie smażymy mięso na patelni aż lekko się przypiecze:).
Bułki kroimy na pół i obie połowy smarujemy majonezem, na to kładziemy kawałek mięska i wstawiamy na parę minut do piekarnika rozgrzanego do 140-150 st. C. Po tym czasie wyciągamy i kładziemy do środka plater sera i wkładamy na 2-3 minty. Po wyciągnięciu wkładamy do środka parę plastrów pomidora, cebule i sałatę.
Do tego Twój ulubiony sos:)
Smaczenego