kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Hamburgery po swojsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

swojskie inaczej smakują...

Hamburgery po swojsku

Składniki:

Hamburgery po swojsku

 

  • 35 dag mięsa mielonego
  • 1 czerstwa bułeczka
  • 1 jajko
  • 1 marchewka
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • bułka tarta
  • czosnek suszony lub drobno posiekany
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Hamburgery po swojsku
Bułkę moczymy i wyciskamy, dodajemy do mięsa. Marchew i selera trzemy na tarce. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju. Wszystkie składniki razem wyrabiamy i jak jest za rzadkie dodajemy tartej bułki. Smażymy na oleju. Podajemy z pieczywem lub ziemniakami i surówką. Można jeszcze zapiec z serem lub z dowolnym sosem.