Sposób przygotowania:
Burgery wołowo ryżowe (z ryżu brązowego)Burgery:

Na oleju delikatnie zeszklić posiekaną drobno cebulę, czosnek oraz listki bazylii. Woreczek ryżu ugotować (al dente) i ostudzić pod bieżącą wodą. Składniki dodać do mięsa, wbić jajko, wsypać łyżkę bułki tartej oraz dodać przyprawy. Wymieszać i uformować 4 duże burgery.
Smażenie:

Burgery ułożyć na grillu elektrycznym lekko zagrzanym. Smażyć ok 10 minut na średniej temperaturze, a następnie stopniowo zwiększać przez kolejne 10 minut. Na moim mam oznaczenie od 2 do 10, więc najpierw smażyłam na 4, później 5 minut na 6, a ostatnie 5 minut na 8 :)
Dodatki:

W czasie opiekania się burgerów przygotowujemy pozostałe składniki:
Pieczywo przecinamy na dwie części, jedną smarujemy masełkiem czosnkowym i razem z pozostałymi delikatnie nagrzewamy w piekarniku (ok 5 minut w 200 st). Następnie układamy dodatki, dodajemy ugrillowane burgery i polewamy sosami.