Sposób przygotowania:
Harataniec
Ciasto: mąkę z margaryną posiekać nożem. Dodać cukier, proszek, i żółtka i zarobić Ciasto podzielić na 3 części:
- do dwóch części dodać kakao, a jedno ciasto pozostawić jasne. Ciasto schłodzić w lodówce.
Ser: margarynę utrzeć z cukrem, dodać po żółtku, ciągle ucierając. Dodać resztę składników a zamieszać.
Piana: Białka ubić z cukrem i dodać kisiel
Przygotowanie do pieczenia:
Ciasto białe- powidła- ciasto ciemne-ser-piana-ciasto ciemne.
- do dwóch części dodać kakao, a jedno ciasto pozostawić jasne. Ciasto schłodzić w lodówce.
Ser: margarynę utrzeć z cukrem, dodać po żółtku, ciągle ucierając. Dodać resztę składników a zamieszać.
Piana: Białka ubić z cukrem i dodać kisiel
Przygotowanie do pieczenia:
Ciasto białe- powidła- ciasto ciemne-ser-piana-ciasto ciemne.