Sposób przygotowania:
Hawajskie risotto
Na patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy ryż i smażymy do momentu aż ziarenka staną się szkliste. Następnie dolewamy bulion, dodajemy koncentrat pomidorowy, zalewę z ananasa i dusimy pod przykryciem aż ryż wchłonie bulion. Przed końcem dodajemy tymianek i chili. W tym czasie pierś z kurczaka kroimy w kawałki, oprószamy solą i pieprzem i podsmażamy. Plastry ananasa kroimy w większą kostkę. Gdy ryż będzie gotowy mieszamy go z ananasem i kurczakiem i od razu podajemy. Życzę smacznego :) Kurczaka można zastąpić pokrojoną w kostkę szynką.
alaaa
abdulowa
Cukiereczek13
Tak, suchy ryż się wrzuca na rozgrzane masło. Chwilkę smaży aż zrobi się szklisty i dolewa bulionu. Ryż wchłonie ten bulion i stanie się miękki. Trzeba co jakiś czas zamieszać. A bulion może być z kostki (1 kostka - 0,5 litra wody) lub domowy :) smacznego :)
abdulowa
dzieki :)
Cukiereczek13
Cieszę się, że smakowało :) Pozdrawiam :)