Sposób przygotowania:
Herbaciana babka z czekoladą
Jajka,mleko i masło powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać proszek herbaty. Czekoladę zetrzeć na małych oczkach i także dodać do miski z suchymi składnikami.Wszystko dobrze wymieszać.Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodawać po 1 jajku i po każdy krótko ucierać mikserem. Do masy jajeczno-maślanej dodawać na przemian mleko i suche składniki. Cały czas ucierać. Gdy wszystkie składniki się połączą przelać ciasto do formy ( ja użyłam silikonowej, zwykłą przygotować tak jak zwykle). Piec w 180 st około 40-45 minut do suchego patyczka. Gdy ciasto się upiecze wyłączyć piekarnik i otworzyć drzwiczki na około 10 minut. Potem studzić na kratce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Cukiereczek13
monikaT83
joana30
monikaT83
zbysiowa
Oj ja uwielbiam, mniam;)