Sposób przygotowania:
Herbatnikowiec
Blachę wyłożyć folią aluminiową.
Ułożyć na niej połowę herbatników jeden obok drugiego
Do rondla wlać 4 szkl mleka, wsypać cukier waniliowy, dodać masło i cukier, zagotować.
Żółtka roztrzepać widelcem z pozostałym mlekiem i proszkiem budyniowym i mąką.
Wlać budyń na gotowane mleko, ciągle mieszając do zagotowania.
Połowę gorącej masy wylać na herbatniki, na herbatnikach ułożyć osączone brzoskwinie, wylać resztę kremu.
Na kremie ułożyć resztę herbatników.
Ułożyć na niej połowę herbatników jeden obok drugiego
Do rondla wlać 4 szkl mleka, wsypać cukier waniliowy, dodać masło i cukier, zagotować.
Żółtka roztrzepać widelcem z pozostałym mlekiem i proszkiem budyniowym i mąką.
Wlać budyń na gotowane mleko, ciągle mieszając do zagotowania.
Połowę gorącej masy wylać na herbatniki, na herbatnikach ułożyć osączone brzoskwinie, wylać resztę kremu.
Na kremie ułożyć resztę herbatników.