Dorota0309

Dorota0309

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 20]

Hiszpański omlet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tradycyjna hiszpańska potrawa

Hiszpański omlet

Składniki:

Hiszpański omlet

 

Sposób przygotowania:

Hiszpański omlet
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki obrać, pokroić w cienkie plastry. Na patelni rozgrzać oliwę, ziemniaki i cebulę smażyć przez ok. 20 min. Następnie wyłożyć na papierowy ręcznik, żeby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem, dodać ziemniaki i cebulę. Całość wlać na rozgrzaną patelnię. Smażyć na średnim ogniu, gdy spód się zetnie, przewrócić na drugą stronę. Można podawać z przecierem pomidorowym lub keczupem.

Tagi:

jajko jajka omlet