Sposób przygotowania:
Hiszpański tort bezowy
Z białek ubić pianę, pod koniec ubijania wsypać cukier i cukier waniliowy. Ubijać, do rozpuszczenia cukru, na sztywna gładką, lśniącą masę.
Na papierze do pieczenia narysować trzy krążki o średnicy 22 cm,
Wyłożyć równo na nie ubitą pianę i piec w temp. 130 st. Po godzinie pieczenia, można krążki w piecu przekładać, żeby równo się upiekły.
Śmietankę ubić ze śmietan-fixem.
Przekładać krążki masą śmietanową, wkładając do środka pokrojone owoce.
Przybrać dowolnie smarując wierzch i brzegi tortu.
Na papierze do pieczenia narysować trzy krążki o średnicy 22 cm,
Wyłożyć równo na nie ubitą pianę i piec w temp. 130 st. Po godzinie pieczenia, można krążki w piecu przekładać, żeby równo się upiekły.
Śmietankę ubić ze śmietan-fixem.
Przekładać krążki masą śmietanową, wkładając do środka pokrojone owoce.
Przybrać dowolnie smarując wierzch i brzegi tortu.
kinga
mamqa
góralka
Nie pęka, bo bezy nasączą się bitą śmietaną
luna
misia14