Sposób przygotowania:
Homar z sosem muślinowym
1.Świeże homary umyć pod bieżącą wodą.Do garnka wlać tyle wody,aby przykryła homary.Wodę zagotować z koprem,solą oraz sokiem cytrynowym.Świeże homary gotować około 10 minut.
2.W tym czasie przygotować sos muślinowy mieszając majonez z winem,sokiem z cytryny i odrobiną soli.Kiedy utworzy się jednolita masa,delikatnie połączyć ją z ubitymi na sztywno białkami.
3.Po ugotowaniu homarów wyjąć je z garnka ostudzić,rozciąć pancerz i wyjąć mięso.Mięso pokroić w plastry i ułożyć na wcześniej ozdobionym zieloną sałatą półmisku.Następnie po jednej stronie homara ułożyć na przemian cząstki grejpfruta i mango,a po drugiej stronie włożyć wcześniej przygotowany sos.
2.W tym czasie przygotować sos muślinowy mieszając majonez z winem,sokiem z cytryny i odrobiną soli.Kiedy utworzy się jednolita masa,delikatnie połączyć ją z ubitymi na sztywno białkami.
3.Po ugotowaniu homarów wyjąć je z garnka ostudzić,rozciąć pancerz i wyjąć mięso.Mięso pokroić w plastry i ułożyć na wcześniej ozdobionym zieloną sałatą półmisku.Następnie po jednej stronie homara ułożyć na przemian cząstki grejpfruta i mango,a po drugiej stronie włożyć wcześniej przygotowany sos.