Sposób przygotowania:
Hot - dog w naleśniku
1. Jajka posolić, zmiksować na puszystą masę Dodać przesianą mąkę i mleko, miksować, aż powstanie gładkie, jednolite ciasto. Odstawić na 1/2 godziny, by ciasto troszkę "odpoczęło". Następnie smażyć duże, bardzo cienkie naleśniki. 2. Grzyby oczyścić, pokroić w kostkę. Cebule posiekać, podsmażyć wraz z grzybami na odrobinie oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Parówki obrać z osłonek, przekroić wzdłuż na pół. Na bokach każdego naleśnika ułożyć połówki parówek, zwinąć brzegi ciasta do środka, tak by przykryły parówkę, zaś środek by był pusty. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, na środek każdego naleśnika nałożyć farsz grzybowy, posypać startym żółtym serem. Piec ok. 15 min w temp. 180st.