slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Humus dyniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zaprasza, ma smaczny i zdrowy humus. Do mojego dodałam puree z dyni i zyskał on dzięki temu piękny kolor i aromat.

Humus dyniowy

Składniki:

Humus dyniowy

 

Sposób przygotowania:

Humus dyniowy
Czosnek obieramy z łusek i przeciskamy przez praskę.Do wysokiego pojemnika ciecierzycę, puree z dyni, pastę sezamową, olej, sok z limonki, czosnek , sól i pieprz i blendujemy razem na gładką masę. Przekładamy do miseczki i dekorujemy olejem oraz ziarnami ciecierzycy.

Przechowujemy w lodówce do 3 dni.

Smacznego