Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Humus- wersja z czarnym sezamem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Nie ma chyba lepszej pasty niż humus?

Humus- wersja z czarnym sezamem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Humus- wersja z czarnym sezamem

 

 

Sposób przygotowania:

Humus- wersja z czarnym sezamem
Cieciorkę wypłukać, zalać świeżą wodą i moczyć całą noc. Ugotować w lekko osolonej wodzie( wody nie wylewać). Sezam można wcześniej namoczyć ale nie ma takiej konieczności. Uprażyć sezam na suchej patelni. Mieszać, żeby się nie przypalił. Uprażony sezam zmielić. Do rozdrabniacza wrzucić, cieciorkę, zmielony sezam, masło, oliwę, czosnek i zmiksować razem. Jeśli masa będzie za gęsta dolać parę łyżek wody spod cieciorki. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, sola oraz pieprzem. Podawać z pieczywem lub solo.
Humus- wersja z czarnym sezamem
Na suchej patelni uprażyć czarny sezam- mieszać aby sie nie przypalił.
Humus- wersja z czarnym sezamem
Namoczoną wcześniej cieciorkę ugotowac w osolonej wodzie.

Tagi:

humus