Sposób przygotowania:
Ciecierzyca z kapustą
Cieciorkę zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Rano gotujemy do miękkości.
Kapustę kiszoną oraz białą siekamy, przekładamy do garnka i zalewamy 2 litrami wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.
Gotujemy ok 2 ,5 h do miękkości.
Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy do kapusty i gotujemy jeszcze 30 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy cieciorkę i doprawiamy do smaku.
Kapustę kiszoną oraz białą siekamy, przekładamy do garnka i zalewamy 2 litrami wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.
Gotujemy ok 2 ,5 h do miękkości.
Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy do kapusty i gotujemy jeszcze 30 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy cieciorkę i doprawiamy do smaku.