Sposób przygotowania:
I znowy pataty, moja zmora w UK-:)
oczyszczone pataty leciutko nacinamy na boku, smarujemy oliwą, zawijamy w folię i wkładamy do nagrzanego do 180 st C piekarnika Pieczemy około godziny.
Wyciągamy i lekko ostudzamy a następnie ostrą łyżką, ostrożnie żeby nie uszkodzić skórki, drążymy miąższ zostawiając około 5 mm przy skórce. Miąższ ucieramy z resztą składników, zostawiając łyżkę sera. Wkładamy masę z powrotem do ziemniaków i posypujemy serem z góry. Wkładamy na blachę posmarowaną oliwą i podpiekamy jeszcze około 10 min.
Troszkę pracy jest. Nie jestem do końca miłośniczką słodkich ziemniaków sote, ten przepis przypadł mi do gustu. Są aromatyczne i nie są mdłe.
Wyciągamy i lekko ostudzamy a następnie ostrą łyżką, ostrożnie żeby nie uszkodzić skórki, drążymy miąższ zostawiając około 5 mm przy skórce. Miąższ ucieramy z resztą składników, zostawiając łyżkę sera. Wkładamy masę z powrotem do ziemniaków i posypujemy serem z góry. Wkładamy na blachę posmarowaną oliwą i podpiekamy jeszcze około 10 min.
Troszkę pracy jest. Nie jestem do końca miłośniczką słodkich ziemniaków sote, ten przepis przypadł mi do gustu. Są aromatyczne i nie są mdłe.