SUPERPRZEPIS

Imbirowe kotlety w sezamie i słoneczniku

         
ocena: 4/5 głosów: 3
Imbirowe kotlety w sezamie i słoneczniku Więcej zdjęć (3)

Soczyste i kruche kotlety z nutą imbiru w chrupiącej panierce

Składniki:

Imbirowe kotlety w sezamie i słoneczniku

 

  • 3 filety z kurczaka
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 4 łyżki śmietanki
  • 2 jajka
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1 kopiasta łyżka maki pszennej
  • 2 łyżki słonecznika
  • 2 łyżki sezamu
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Imbirowe kotlety w sezamie i słoneczniku
Piersi pokroić na kotlety ,posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem .Jajka rozkłócić ze śmietanką i imbirem.Jajka doprawić solą ,pieprzem i zamarynować w nich kotlety. Wstawić na godzinkę do lodówki ,potem panierować w bułce wymieszanej z mąką, sezamem i słonecznikiem. Kotlety usmażyć z obu stron na rumiany kolor .
Imbirowe kotlety w sezamie i słoneczniku
Przyprawione kotlety zamarynować w marynacie z jajek,imbiru i śmietanki
Imbirowe kotlety w sezamie i słoneczniku
Kotleciki panierować w bułce tartej z dodatkami i usmażyć na rumiano