Sposób przygotowania:
Imbirowy filet w sosie żurawinowym
Marynata do filetów: Zetrzeć świeży imbir na tarce ok 3 łyżki przełożyć do miseczki dodać łyżeczkę kucharka lub innej przyprawy tego typu i łyżkę oliwy wymieszać i do takiej marynaty włożyć na godzinę opłukane filety kurczaka (można ja pociąć na mniejsze części). Sos: Suszoną żurawinę zalać gorącą wodą może być wrzątek i pozostawić aby żurawina wchłonęła większą część wody. Żurawinę wraz z wodą rozdrobnić (ja zrobiłam to przy pomocy blendera). Do żurawiny dodać wódkę, jeden goździk oraz ziele i gotować na bardzo małym ogniu ok 5 minut od czasu do czasu mieszając można dodać kawałeczek czosnku 1/3 ząbka. Gdy sos jest ugotowany wyjąć goździk i ziele. Na rozgrzanej patelni smażyć filety w marynacie. Po usmażeniu polać sosem żurawinowym.