Sposób przygotowania:
Imbirowy indyk
Do imbiru należy dodać miód
i dżem z gorzkich pomarańczy, startą skórkę z limonki, doprawić solą
ziołową i pieprzem kolorowym grubo mielonym, dolać oliwę i sok z połowy
limonki.
Dokładnie mieszać wszystkie składniki arynaty i dokładnie natrzeć nią pierś z
indyka i odstawić najlepiej na całą noc.
Następnie zamarynowaną pierś wkładamy
w rękaw do pieczenia i do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 stopniach ok godziny.
i dżem z gorzkich pomarańczy, startą skórkę z limonki, doprawić solą
ziołową i pieprzem kolorowym grubo mielonym, dolać oliwę i sok z połowy
limonki.
Dokładnie mieszać wszystkie składniki arynaty i dokładnie natrzeć nią pierś z
indyka i odstawić najlepiej na całą noc.
Następnie zamarynowaną pierś wkładamy
w rękaw do pieczenia i do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 stopniach ok godziny.
Barwa