polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Imbirowy ryż z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Imbirowy ryż z pieczarkami

Imbirowy ryż z pieczarkami

Składniki:

Imbirowy ryż z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Imbirowy ryż z pieczarkami
Pieczarki grubo posiekać. Obrać cebulę, posiekać, zeszklić. Dodać przyprawy. Smażyć 2 minuty. Wsypać grzyby, usmażyć, przełożyć na talerz. Natomiast na patelnię wsypać ryż, zalać wodą, wymieszać, zagotować. Następnie zmniejszyć ogień, przykryć, gotować kwadrans. Wsypać grzyby. Wymieszać. Dusić kwadrans. Naczynie żaroodporne natłuścić, przesypać nasze danie i zapiekać w temp. 150 st. C przez 15 minut.

Tagi:

ryż