pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Imprezowe kanapki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

niezastąpione na domowej imprezie - proste, szybkie, smaczne

Imprezowe kanapki z ciasta francuskiego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Imprezowe kanapki z ciasta francuskiego

 

Sposób przygotowania:

Imprezowe kanapki z ciasta francuskiego
Na wstępnie dodam, że składniki oprócz ciasta francuskiego są dowolne. Wszystko zależy od fantazji i tego co mamy w lodówce lub chcemy dokupić. Ja robiłem z wyżej wymienionych składników. Ciasto francuskie kroimy w kwadraciki (wtedy nie ma odpadu) lub odciskamy kółeczka. Na środek kładziemy kawałeczek ulubionej wędliny – salami, boczek lub szynka. Na to ser – kozi lub żółty. Na wierzch ulubiony dodatek: suszonego pomidora, kawałek ananasa lub/i oliwkę zieloną. Takie kanapeczki wkładamy do piekarnika i rumienimy. Robią się w kilkanaście minut. Podajemy ciepłe same lub polane sosem balsamicznym. Smacznego.
Imprezowe kanapki z ciasta francuskiego
Na pokrojone w prostokąty ciasto francuskie kładzimy salami
Imprezowe kanapki z ciasta francuskiego
Druga wersja tym razem na kółeczkach z ciasta francuskiego
Imprezowe kanapki z ciasta francuskiego
Przykład kanapeczki z dodatkiem z salami, sera koziego i suszonego pomidora
Imprezowe kanapki z ciasta francuskiego
Tu wersja z boczkiem, żółtym serem i kawałkiem ananasa