Sposób przygotowania:
Improwizowane krokiety z pieczarkami
Pieczarki myjemy i obieramy. Następnie kroimy je drobniutko i podsmażamy na patelni. Do pieczarek dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulkę i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Bułki przekrawamy z trzech stron tak aby połówki stykały się po jednej stronie. Palcami wybieramy środek z bułek (zostawiamy skórki), rozdrabniamy go i dodajemy do pieczarek. Do każdej bułki wkładamy po plasterku sera i nakładamy pieczarkowy farsz, zamykamy je i lekko spłaszczamy. Następnie maczamy je z każdej strony w mleku aby lekko nim nasiąknęły, potem w rozbełtanym jajku i panierujemy w tartej bułce. Krokiety smażymy z każdej strony na złocisty kolor. Możemy je serwować z czerwonym barszczykiem bądź jako drugie danie z dodatkiem sałatki. Smacznego!