Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Indycza roladka z serem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dietetyczne roladki indycze nadziewane pieczarkami i serem

Indycza roladka z serem i pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Indycza roladka z serem i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Indycza roladka z serem i pieczarkami
Umyty i osuszony filet z indyka podzielić na 4 części i rozbić. Natrzeć oliwą oraz przyprawą kucharek i pieprzem. Obrane i pokrojone pieczarki udusić na łyżce oliwy i przyprawić. Na każdym kawałku mięsa ułożyć plaster sera i część pieczarek. Zwinąć roladki. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie ugotować w parowarze (około 30 minut). Podawać na gorąco.
Indycza roladka z serem i pieczarkami
Na każdym kawałku mięsa ułożyć ser i częśc pieczarek.
Indycza roladka z serem i pieczarkami
Odstawić na kilka godzin do lodówki a potem ugotować w parowarze.

Tagi:

sery ser indyk