Sposób przygotowania:
Ryż w indyku nie dla Koguta.
Makaron przygotuj wg. wskazań na opakowaniu.Z piersi indycze wykrój podłużne, niekoniecznie kształtne kotleciki. Rozbij je tłuczkiem, skrop sosem sojowym i natrzyj rozgniecionym czosnkiem. Odstaw na chwilę. Do woka wlej 1 łyżkę oleju arachidowego - osusz kotlety, posyp lekko pieprzem kolorowym i usmaż kolejno kotleciki. Oczyść woka, dodaj 1 łyżką masła orzechowego i 1/2 łyżki masła - przesmaż makaron (ładnie oblepi się sosem z orzechami). Zdejmij makaron do miseczki. W woku rozgrzej znowu łyżkę masła orzechowego i 1/2 łyżki masła - dodaj imbir, mleko kokosowe, sok z limonki . Jeśli trzeba dopraw odrobiną soli. Zepnij po dwa kotleciki robiąc obręcz dla makaronu, który nałóż do środka. Wylej sos orzechowy na talerz, ułóż wyjęte z pary brokuły i kalafior. Jeśli trzeba, podgrzej danie - udekoruj je kiełkami rukoli (ma również orzechowy smak) i paseczkami peperoni.
pawlo