vespera

vespera

Starszy Kucharz
[Przepisów: 37]

Indycze kulki w kapeluszach.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Indycze kulki w kapeluszach.

Indycze kulki w kapeluszach.

Składniki:

Indycze kulki w kapeluszach.

 

  • Dla dwóch osób.

 

  • pół kilo mielonego z indyka
  • pół kilo pieczarek
  • duża cebula
  • łyżka posiekanego koperku
  • przyprawy: pieprz czarny, szczypta curry, łyżka przyprawy typu kebab

Sposób przygotowania:

Indycze kulki w kapeluszach.
1. Dość drobno kroję cebulę.
2. Do mielonego dodaję dużo piepru, natkę, curry i cebulę i odstawiam.
3. Pieczarki myję, obieram i pozbawiam nóżek.
4. Na blasze do pieczenia wykładam papier i układam na nim sprawione kapelusze wierzchem do blachy.
5. Z mięsa formuję kulki i wciskam je w kapelusz.
6. Wsawiam do pieca na 200 stopni na ok 30-40 minut.