Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Indycze zrazy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

świetne w smaku, soczyste i smaczne, idealne na obiad

Indycze zrazy

Składniki:

Indycze zrazy

 

  • 1 kg piersi z indyka pokrojonego w plastry
  • 1 słoiczek musztardy sarepskiej
  • sól
  • pieprz
  • 2 ogórki kiszone pokrojone w słupki
  • 2 średnie cebule również pokrojone w słupki
  • kawałek wędliny lub boczku pokrojonego w słupki

Sposób przygotowania:

Indycze zrazy
Mięso rozbijamy jak na schaby i doprawiamy solą i pieprzem, smarujemy musztardą. Na każdy kawałek z brzegu kładziemy po kawałku ogórka, wędliny i cebulki. Zwijamy w rulonik jak roladkę. Obtaczamy w mące i smażymy ze wszystkich stron na ciemno złoty kolor.

Tagi:

wędlina indyk