Sposób przygotowania:
Indyczka faszerowana.
Kaszę ugotować wg.przepisu na opakowaniu.Cebulę,suszone pomidory i morele pokroić w kostkę,a szynkę w plastry..Natkę pietruszki posiekać.Rozgrzać olej na patelni i zeszklić nań cebulę,dodając potem kolejne składniki jak szynkę,pomidory,more-
-le,orzechy i tymianek.Smażyć z 5 min.Zawartość wymieszać z kaszą,wbić jajko,doprawić.Indyczkę natrzeć solą i pieprzem,nadziać
wcześniej przygotowanym nadzieniem i spiąć wykałaczką.Posmarować ją olejem i wstawić do nagrzanego do 190 st.C piekarnika i piec 1 godzinę,co kilkanaście minut podlewać
drób wodą lub sosem wytwarzającym się podczas pieczenia.W razie czego zmniejszyć temperaturę piekarnika lub zawinąć mięso w folię aluminiową.Sos z pieczenia zlać i doprawić do smaku,a ind-
-yczkę pokroić w plastry i podawać mięso z piersi i z udka.Każdą
porcję mięsa polać sosem.Podawać potrawę z marchewką i fasolką szparagową.
-le,orzechy i tymianek.Smażyć z 5 min.Zawartość wymieszać z kaszą,wbić jajko,doprawić.Indyczkę natrzeć solą i pieprzem,nadziać
wcześniej przygotowanym nadzieniem i spiąć wykałaczką.Posmarować ją olejem i wstawić do nagrzanego do 190 st.C piekarnika i piec 1 godzinę,co kilkanaście minut podlewać
drób wodą lub sosem wytwarzającym się podczas pieczenia.W razie czego zmniejszyć temperaturę piekarnika lub zawinąć mięso w folię aluminiową.Sos z pieczenia zlać i doprawić do smaku,a ind-
-yczkę pokroić w plastry i podawać mięso z piersi i z udka.Każdą
porcję mięsa polać sosem.Podawać potrawę z marchewką i fasolką szparagową.