Sposób przygotowania:
Indyjskie Naleśniki
Do miski wsypać : - 3 szklanki mąki - 1 jajko - 2 łyżki masła - 2 łyżki cukru - 1 szklankę mleka - 1 szklankę wody - szczyptę soli. Wszystko zmiksować tak, aby utworzyło się ciasto na naleśniki. Po zmiksowaniu odstawić ciasto na 30 minut, aby ciasto odpoczęło. W tym czasie należy zrobić polewę. Wrzucamy do garnka połamaną na kostki czekoladę i wlać do garnka 1/4 szklanki mleka. Garnek postawić na bardzo małym ogniu i poczekać aż czekolada się rozpuści, co chwilę ją mieszając. Nadzienie : Do szklanki wycisnąć sok z cytryny. Obrane banany pokroić w grube plastry. Na patelnię położyć 3 łyżki masła. Na rozgrzaną patelnię wrzucić banany. Po lekkim usmażeniu bananów posypać je cukrem pudrem i polać cytryną, aby nie zrobiły się brązowe. Usmażyć naleśniki. Na usmażone naleśniki położyć banany i pozwijać je w rulony. Naleśniki należy polać czekoladą (najlepiej jeszcze gorącą) i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego !