alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Indyk ananasowo-śliwkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Indyk ananasowo-śliwkowy, indyk ananasowo-śliwkowy

Indyk ananasowo-śliwkowy

Składniki:

Indyk ananasowo-śliwkowy

 

  • 1 puszka ananasa w plastrach
  • 50 dag filetu z indyka
  • 20 suszonych śliwek
  • pół kostki rosołowej
  • 1 łyżka oliwy
  • 3 łyżeczki przyprawy do drobiu
  • 2 listki laurowe
  • 5 ziarenek ziela angielskiego

Sposób przygotowania:

Indyk ananasowo-śliwkowy
Filet umyć, osuszyć i przekroić w poprzek włókien na kawałki. Natrzeć przyprawą do drobiu. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i obłożyć śliwkami i odsączonymi plastrami ananasa. Nektar pozostały po ananasie podgrzać i rozpuścić w nim kostkę rosołową. Dodać przyprawy Takim sosem zalać mięso. Piec w temp. 180 st. C przez 2 godziny.