Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Indyk babuni

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czosnek zmiażdżyć lub drobniutko posiekać , utrzeć z solą na jednolitą maśę.

Indyk babuni

Składniki:

Indyk babuni

 

 

Sposób przygotowania:

Indyk babuni
Czosnek zmiażdżyć lub drobniutko posiekać , utrzeć z solą na jednolitą maśę. Mięso umyć i dokładnie osuszyć, a następnie skropić sokiem z cytryny UWAGA! Ważne aby obficie skropić sokiem z cytryny. Natrzeć masą czosnkową, oprószyć pieprzem i ziołami. Szczelnie zawinąć w folię aluminiową, ułożyć w bytfance do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na godz. Kroimy na plastry i podajemy z ziemniaczkami posypanymi świeżym koperkiem.