graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

indyk na słodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

indyk z morelami ma wyjątkowy smak

indyk na słodko

Składniki:

indyk na słodko

 

  • 0,5 kilograma fileta z indyka
  • 2 łyżki miodu
  • 0,5 szklanki soku pomarańczowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 kilograma moreli z puszki
  • 2 łyżki oleju
  • 0,5 łyżeczki imbiru w proszku

Sposób przygotowania:

indyk na słodko
Mięso umyć i osuszyć,następnie pokroić w kostkę.Miód wymieszać z imbirem,sokiem pomarańczowym,zmiażdżonym czosnkiem i cebulą pokrojoną w kostkę,taką marynatą zalać mięso i odstawić na 1 godzinę.Po tym czasie rozgrzać olej na patelni i na rozgrzany wrzucić mięso razem z marynatą w której się moczyło.Smażyć wszystko razem przez 15 minut. Po tym czasie dodać pokrojone na ćwiartki morele i jeszcze razem smażyć przez 10 minut.Podawać gorące do jedzenia.

Tagi:

indyk