Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Indyk nadziewany boczniakami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wykonanie bardzo proste i....smaczne, mniam...

Indyk nadziewany boczniakami

Składniki:

Indyk nadziewany boczniakami

 

Sposób przygotowania:

Indyk nadziewany boczniakami
Grzyby drobno pokroić. Cebulę posiekać i podsmażyćna maśle.Dodać boczniaki i dusić ok.15 minut. Doprawić solą i pieprzem. Mięso delikatnie rozbić. Na środku każdego płata mięsa ułożyć łyżkę farszu i uformować mieszki. Związać je białą bawełnianą nitką, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać gorącym bulionem i piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st.C, kilka razy polewając wytworzonym sosem.

Tagi:

indyk