Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Indyk po cesarsku (Meksyk)

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Filety opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć, pokroić na podłużne kawałki i

Indyk po cesarsku (Meksyk)

Składniki:

Indyk po cesarsku (Meksyk)

 

  • 50 dag filetów z piersi indyka
  • 1 puszka pomidorów bez skórki w zalewie
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 duże czerwone papryki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka chili
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Indyk po cesarsku (Meksyk)
Filety opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć, pokroić na podłużne kawałki i posolić. Na patelni rozgrzać połowę tłuszczu i mocno zrumienić mięso. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Kukurydzę osączyć z zalewy. Na drugiej patelni rozgrzać pozostały tłuszcz, wrzucić paprykę i lekko podsmażyć, dodać mięso i kukurydzę, smażyć kilka minut. Pomidory osączyć z zalewy i dodać do reszty składników. całość doprawić oregano, kolendrą, chili i dusić na wolnym ogniu ok 20 min.

Tagi:

beza indyk bezy