dzejlo

dzejlo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Indyk pod pierzynką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Super pomysł na podanie piersi z indyka

Indyk pod pierzynką

Składniki:

Indyk pod pierzynką

 

  • pierś z indyka
  • 3 marchewki
  • 20dag sera żółtego tartego
  • szklanka majonezu
  • cebula
  • sól, pieprz, chilli w proszku
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Indyk pod pierzynką
Pierś umyć i pokroić w paski, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach, cebule obrać i posiekać.Mięso posypać solą, pieprzem i chilli oraz wymieszać. Na dnie brytfanki wylać ok 1/4 szklanki oliwy, wyłożyć indyka, posypać cebulą. Rozsmarować majonez, posypać tartą marchewką i zółtym serem. Piec w 180st ok 40-50 min.