Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Indyk pomarańczowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

świetne w smaku, pierwszy raz spotkałam się z tym daniem zagranicą

Indyk pomarańczowy

Składniki:

Indyk pomarańczowy

 

  • 500 g piersi z indyka
  • sok z połowy pomarańczy
  • galaretka pomarańczowa
  • masło
  • tymianek
  • cząstki pomarańczy (słodkiej bez pestek)można też użyć cząstek klementynek lub mandarynek

Sposób przygotowania:

Indyk pomarańczowy
Mięso skropić sokiem z pomarańczy, natrzeć tymiankiem i solą ;odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce. Przygotować galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu, a następnie odstawić, aby przestygła. Pierś obłożyć kawałkami masła, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około 30 minut. Mięso wyjąć z piekarnika, ostudzić, wyjąć z folii i pokroić w plasterki. Plastry mięsa ułożyć na półmisku, udekorować cząstkami pomarańczy i na koniec zalać tężejącą galaretką.

Tagi:

beza indyk bezy