joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Indyk w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Sposób na szybkie przygotowanie smacznego obiadu : )

Indyk w cieście

Składniki:

Indyk w cieście

 

  • ok 80 dag mięsa z indyka
  • Pół szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • olej
  • przyprawa do indyka
  • świeża bazylia do przybrania

Sposób przygotowania:

Indyk w cieście
Mięso z indyka płuczemy i osuszamy, następnie zdejmujemy błony i kroimy na cienkie paski. Każdy kawałek mięsa nacieramy przyprawą do indyka. Do półmiska wlewamy mleko, dodajemy jajko, mąkę i miksujemy to na gładką masę - tak aby powstało ciasto naleśnikowe. W płaskim rondlu lub na patelni rozgrzewamy dużą ilość oleju. Każdy kawałek indyka zanurzamy w cieście i i kładziemy na olej. Smażymy na złoto. Usmażone mięso układamy na talerzu i przybieramy bazylią. Smacznego : )