zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Indyk w maladze

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

znakomity indyk w maladze

Indyk w maladze

Składniki:

Indyk w maladze

 

 

Sposób przygotowania:

Indyk w maladze
Indyka natrzec skorka z cytryny i przyprawa do drobiu.Posmarowac masle,skropic sokiem z cytryny.Piec w foliowym rekawie 50min. w piekarniku rozgrzanym do 180st. Wyjac, pokroic.W goracym bulionie rozpuscic zelatyne.Wlac malage,doprawic sokiem z cytryny,sola,pieprzem.Dno polmiska zalac galaretka,wystudzic.Ulozyc plastry miesaolozyc czastkami brzoskwin,ananasa i wisniami.Dwukrotnie zalac galaretka,za kazdym razem odstawiajac do zastygniecia.Udekorowac koperkiem