Sposób przygotowania:
Indyk w maladze i z owocami na sałacie
Przygotowanie: Pierś indyka natrzeć przyprawami tj. sól,pieprz,czosnek i w całości upiec w brytfance cały czas podlewając na przemian sokiem z zalewy i bulionem. Po upieczeniu ostudzić.(Pozostały sos nie będzie tu już przydatny). Upieczoną pierś pokroić w plastry średniej grubości.Półmisek ozdobić sałatą i owocami,a następnie poukładać w dowolny sposób mięso na sałacie.Na każdym plastry starać się ułożyć dekorację z owoców.Zelatynę namoczyć w zimnym rosole ,następnie podgrzać do rozpuszczenia (w razie potrzeby odcedzić przez sitko ) i połączyć z winem. W razie potrzeby odrobinę doprawić do smaku solą i cukrem. Powstałą galaretką polać półmisek z mięsem. Dowolnie udekorować.
Babciagramolka