Sposób przygotowania:
Indyk w potrawce z warzywami
Mięso pokroić na 4 plastry. Obrać włoszczyznę i przekroić na kawałki. Ułożyć w garnku mięso, warzywa i zalać wodą . Dodać kostkę rosołowa i gotować na małym gazie 1 godzinę .Wyjąć włoszczyznę .Pokroić w kostkę i wrzucić do wywaru. Dołożyć odsączony groszek , koper , masło .Mąkę rozrobić w kilku łyżkach zimnej wody i wlać do garnka . żółtko zmieszać z 1 łyżką wywaru i 1 łyżeczką soku z cytryny. Wlać do garnka . Zagotować mieszając . Doprawić do smaku solą , cukrem i sokiem z cytryny . Jak by sos był za mało gęsty to można jeszcze dodać mąki.
Podawać z ryżem na sypko .
Podawać z ryżem na sypko .