malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Indyk w sosie curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Udziec indyczy w carry z ryżem.

Indyk w sosie curry

Składniki:

Indyk w sosie curry

 

  • 2 kostki rosołu drobiowego
  • 1/2kg udźca z indyka b/k
  • 2łyżki oliwy
  • 2łyżki mąki
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • jabłko
  • łyżeczka curry
  • 100ml śmietany

Sposób przygotowania:

Indyk w sosie curry
Mięso umyj i podziel na cztery części. Zrumień na rozgrzanej oliwie i maśle, a następnie przełóż do rondla. Wlej 3 szklanki gorącej wody i wrzuć kostki rosołowe. Duś pod przykryciem ok 30min. Cebulę i czosnek oczyść, drobno posiekaj. Zeszklij na maśle.
Jabłko umyj, obierz i drobno posiekaj.
Dodaj do cebuli, następnie dodaj curry.
Podlej rosołem i duś do miękkości. Zmiksuj.
Przełóż do mięsa i duś ok 10min.
Dodaj śmietanę.
Podawaj z ryżem