Sposób przygotowania:
Indyk w sosie curry
Mięso umyj i podziel na cztery części. Zrumień na rozgrzanej oliwie i maśle, a następnie przełóż do rondla. Wlej 3 szklanki gorącej wody i wrzuć kostki rosołowe. Duś pod przykryciem ok 30min. Cebulę i czosnek oczyść, drobno posiekaj. Zeszklij na maśle.
Jabłko umyj, obierz i drobno posiekaj.
Dodaj do cebuli, następnie dodaj curry.
Podlej rosołem i duś do miękkości. Zmiksuj.
Przełóż do mięsa i duś ok 10min.
Dodaj śmietanę.
Podawaj z ryżem
Jabłko umyj, obierz i drobno posiekaj.
Dodaj do cebuli, następnie dodaj curry.
Podlej rosołem i duś do miękkości. Zmiksuj.
Przełóż do mięsa i duś ok 10min.
Dodaj śmietanę.
Podawaj z ryżem