SUPERPRZEPIS

Indyk z cukinią i rzodkiewkowym oczkiem

  • monikaT83
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 6
Indyk z cukinią i rzodkiewkowym oczkiem Więcej zdjęć (3)

Lubię przygotować roladki:) są pyszne i pełne różnych smaków. Tym razem przygotowałam je gotując je owinięte w folię spożywczą. Zapraszam:)

Składniki:

Indyk z cukinią i rzodkiewkowym oczkiem

 

  • 1 sznycel z indyka-ok. 100 g
  • 30 g cukinii
  • 1 rzodkiewka
  • sól do smaku
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku

Sposób przygotowania:

Indyk z cukinią i rzodkiewkowym oczkiem

ETAP 1:

Indyk z cukinią i rzodkiewkowym oczkiem
ze startej cukinii dokładnie odcisnąć soki

Mięso umyć, osuszyć i rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa.
Sprawioną cukinię zetrzeć na tarce o małych oczkach i odcisnąć z niej soki.

ETAP 2:

Indyk z cukinią i rzodkiewkowym oczkiem
do szklanki z wrzątkiem włożyć rzodkiewkę i zostawić na kilka minut

W między czasie sprawić rzodkiewkę i zalać ją szklanką wrzątku i zostawić na 5-7 min.

ETAP 3:

Indyk z cukinią i rzodkiewkowym oczkiem
cukinię nałożyć na przygotowany płat mięsa

Na przygotowany płat mięsa rozsmarować przygotowaną cukinię

ETAP 4:

Indyk z cukinią i rzodkiewkowym oczkiem
na koniec ułożyć rzodkiewkę i delikatnie zrolować

Na jednym z krótszych końców ułożyć rzodkiewkę i mocno zrolować

ETAP 5:

Indyk z cukinią i rzodkiewkowym oczkiem
mięso owinąć folia spożyczą i włożyć do wrzątku

Na koniec roladkę zawinąć w folię spożywczą, tworząc tzw.cukierek. Przełożyć do wrzątku i gotować około 15-18 minut.
Wyjąć z wody i z folii.
Smacznego!


Tagi:

cukinia indyk