Sposób przygotowania:
Indyk z cukinią i szpinakiem w towarzystwie kaszy
Filet z indyka kroimy w kostkę. Na patelnie przekładamy mięso skrapiamy oliwą, oprószamy przyprawą, podlewamy wodą i podduszamy do zarumieniamy.
Cukinie myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i całość ponownie podduszamy podlewając wodą. Dusimy do odparowania i podpieczenia cukinii. Dodajemy opłukany szpinak, doprawiamy do smaku i całość dusimy 2-3 minuty.
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Kaszę podaję w towarzystwie indyka z warzywami.
Cukinie myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i całość ponownie podduszamy podlewając wodą. Dusimy do odparowania i podpieczenia cukinii. Dodajemy opłukany szpinak, doprawiamy do smaku i całość dusimy 2-3 minuty.
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Kaszę podaję w towarzystwie indyka z warzywami.