aleczka90

aleczka90

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

indyk z marynowanymi cytrynami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

danie obiadowe na małe i duże okazje

indyk z marynowanymi cytrynami

Składniki:

indyk z marynowanymi cytrynami

 

  • 6 szalotek,
  • 200g pieczarek,
  • 2 średnie cukinie,
  • 1 kg fileta z indyka,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 3 marynowane cytryny,
  • 150ml białego wina,
  • bulion,
  • 300g kaszy (np.kuskus, bulgur),
  • 2 łyżki liści kolendry

Sposób przygotowania:

indyk z marynowanymi cytrynami
Szalotki, cukinie i pieczarki kroimy w plasterki. Filety z piersi dzielimy na 3 części i obsmażamy na patelni, wykładamy na talerz. Na tej samej patelni smażymy wszystkie warzywa, gdy już będą podduszone wkładamy mięso i marynowane cytryny, dodajemy wino. W gorącym bulionie przygotowujemy kaszkę, którą mieszamy z kolendrą.