superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Indyk z czarną porzeczką w Actifry

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Konfitura sprawia, że mięso ma lekko słodkawy smak i świetnie komponuje się z szpinakiem.

Indyk z czarną porzeczką w Actifry Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Indyk z czarną porzeczką w Actifry

 

  • 250 g udźca z indyka
  • 2 łyżki konfitury z czarnej porzeczki
  • 1 szklanka świeżego szpinaku
  • olej roślinny
  • przyprawa Fit up do mięsa
  • sól
  • 1 duża łyżka ziaren słonecznika
  • 1 łyżka twarogu półtłustego

Sposób przygotowania:

Indyk z czarną porzeczką w Actifry
Mięso kroimy na małe kawałeczki i nacieramy przyprawami oraz konfiturą z czarnej porzeczki. Odstawiamy na 3 godziny. Szpinak myjemy i osuszamy. Na patelni Actifry prażymy przez 5 minut bez tłuszczu ziarna słonecznika. Przesypujemy do miseczki i układamy mięso. Polewamy 1 miarką oleju i smażymy 15 minut, po czym dodajemy szpinak i smażymy kolejne 2 minuty. Mięso ze szpinakiem przekładamy na talerzyk i na to dajemy pokruszony twaróg i posypujemy ziarnami słonecznika. Można podawać z brązowym ryżem lub z razową grzanką. Całkowity czas smażenia : 22 minuty
Indyk z czarną porzeczką w Actifry
Etap 1
Indyk z czarną porzeczką w Actifry
Etap 2