Sposób przygotowania:
Indyk z czarną porzeczką w Actifry
Mięso kroimy na małe kawałeczki i nacieramy przyprawami oraz konfiturą z czarnej porzeczki. Odstawiamy na 3 godziny. Szpinak myjemy i osuszamy. Na patelni Actifry prażymy przez 5 minut bez tłuszczu ziarna słonecznika. Przesypujemy do miseczki i układamy mięso. Polewamy 1 miarką oleju i smażymy 15 minut, po czym dodajemy szpinak i smażymy kolejne 2 minuty. Mięso ze szpinakiem przekładamy na talerzyk i na to dajemy pokruszony twaróg i posypujemy ziarnami słonecznika. Można podawać z brązowym ryżem lub z razową grzanką. Całkowity czas smażenia : 22 minuty
Netka
superbaba4
Netka- polecam, czarna porzeczka świetnie pasuje do drobiu. Konfiturę robiłam latem z własnych owoców.
Pozdrawiam :)
Agiatis